Mijn eerste date!

Mijn eerste date!

In de zesde sessie zijn Nele en ik dieper ingegaan op mijn manier van communiceren. Een van mijn doelen is namelijk om tijdens gesprekken meer diepgang te kunnen brengen om zo het gevoelsniveau te bereiken.

Ik mocht van Nele spontaan een verhaal beginnen te vertellen. Na een paar minuten was het verhaal gedaan en kreeg ik feedback. Blijkbaar rammel ik gewoon een aantal feiten af zonder er ook maar één greintje gevoel in te steken en dat gaat de toehoorder vervelen… Nadien moest ik opnieuw een verhaal vertellen, maar dit keer zou ik tijdens het gesprek feedback krijgen. Via handgebaren werd mij duidelijk gemaakt wanneer ik te veel aan het uitweiden was en wanneer ik er een gevoel moest bij vertellen. Je kan er zeker van zijn dat zulk gecoacht verhaal in het begin moeilijk verloopt.

Volgens mij is het belangrijk om de structuur van het “gevoelsgesprek” onder de knie te krijgen zodat het een tweede natuur wordt. Alleszins probeer ik dit toe te passen in mijn dagdagelijkse gesprekken, al gaat dat niet altijd even makkelijk.

De singlescoaching heeft haar vruchten afgeworpen aangezien ik de week nadien een date had. De eerste sinds tijden weer. Ik keek er niet echt naar uit aangezien er geen garantie op een leuke avond geboden wordt. Bovendien treed ik uit mijn comfortzone door mij aan een date te wagen in plaats van een avondje voor de tv. Maar na een aanmoedigend telefoontje van Nele, heb ik mij er toch aan gewaagd.

De date zelf verliep relatief vlot. Ik trachtte om op het gevoelsniveau te komen door een paar diepgaandere vragen te stellen. Hier liep het echter mis. De connectie op gevoelsniveau ontbrak. Mijn overige relatiewaarden vond ik niet meteen allemaal terug in de persoon die tegenover mij zat. Hoewel ik mezelf kon zijn, had ik het gevoel dat we weinig plezier samen beleefden. Het gesprek bleef te lang te saai waardoor er gewoon feiten werden afgerammeld.

Alleszins heeft de coaching mij hierin geholpen. Het blijft voor mij echter moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Op een bepaald moment had de date moeten eindigen. Na een tweetal uur had ik het wel gezien. Niet dat het geen aangename date was, maar toch…

Na de date kreeg ik nog een bericht van Nele om opnieuw samen te komen om het een en ander te overlopen. Ik ben benieuwd naar haar oordeel over de date.

Maarten