Maarten gaat online

Maarten gaat online

Deze sessie handelde over “internet dating”. Nele vroeg aan mij om tegen deze sessie een aantal profielen van vrouwen te selecteren en mee te nemen, zodat we deze konden bespreken. Ik diende een selectie te maken waarbij er drie profielen waren van vrouwen die mij helemaal niet aanspreken, drie profielen die voldeden aan mijn verwachtingen en tenslotte drie profielen van vrouwen waarvan ik dacht dat ze te hoog gegrepen waren voor mij.

Aangezien ik de opdracht onmiddellijk na de vorige sessie had uitgevoerd, zonder ze opnieuw te bekijken, zou het voor mij een even grote verassing worden als voor Nele.

Uit mijn selectie van de eerste categorie bleek al snel dat ik mij niet aangetrokken voel tot vrouwen wiens profiel halfslachtig werd ingevuld. Blijkbaar ben ik ook niet bepaald fan van vrouwen met een korte mannelijke coupe.

De selectie van mijn tweede groep bleken vrouwen te zijn die dichtbij wonen, in mijn leeftijdscategorie zitten en verder gestudeerd hebben. Op deze manier werd het wel duidelijk wat soort vrouw mij wel kan bekoren. Dit gecombineerd met mijn relatiewaarden, geeft mij een duidelijk beeld van wie ik zoek. Dit terwijl dat in mijn eerste sessies nog helemaal niet het geval was.

Ook in de groep van vrouwen die voor mij te hoog gegrepen waren, bleek een vast patroon te zitten. Deze vrouwen waren nagenoeg allen uitdagend gekleed, deden volgens hun profiel 7 op 7 aan sport en hielden enorm van elk weekend uit te gaan. Op zulke profielen knapte ik bewust af op het “drop dead gorgeous” uiterlijk maar op een dieper niveau onbewust op het speelse en uitgaansgedrag. Deze zaken passen niet meteen bij mijn idee van een gezonde relatie.

Om af te sluiten, werd mijn eigen profiel onder de loep genomen. Eerst waren de foto’s aan de beurt. Blijkbaar had ik te veel foto’s op mijn profiel geplaatst. Het magische nummer is “twee”. Een voor je gezicht te laten zien en een tweede om te tonen hoe je lichaamsbouw eruit ziet. Zo krijgt de persoon aan de andere kant van het scherm een duidelijk beeld van hoe je eruit ziet. Foto’s van je hobby’s zijn niet nodig omdat dit in de tekst over jezelf naar buiten moet komen. Foto’s van jezelf met andere mensen, of waar andere mensen afgeknipt zijn, zijn uit den boze. Zo gaan mensen vergelijken of nadenken wie er mee op de foto staat. Zo zijn er nog andere tips die mij werden meegegeven, maar de conclusie was duidelijk : geen enkele van mijn huidige foto’s voldeed. Hiermee moest ik dus aan de slag.

Daarna werd overgegaan tot de inhoud. Op de site waarop ik mij had ingeschreven, kan je maar antwoorden op bepaalde vragen. Hoe dan ook moesten deze antwoorden toch meer worden uitgediept en specifieker gemaakt worden naar wat mij zo bijzonder maakt. Bepaalde interessante zaken waardoor mensen naar mijn profiel zouden gelokt worden. Nele heeft hierbij geholpen door een aantal vragen te stellen en mijn antwoorden te noteren zodat ik deze zelf kan verwerken tot een profieltekst.

Nu is het nog aan mij om zo snel mogelijk de tekst op te maken en uiteindelijk de foto’s te laten trekken op een goed moment. De bal ligt dus in mijn kamp. Aangezien ik nu een tweetal weken verlof heb, kan ik er eindelijk werk van maken.

Maarten