De terugblik op de eerste date

De terugblik op de eerste date

Na de date was het tijd voor een nieuwe sessie om het een en ander te overlopen.
De date werd in eerste instantie besproken, waarbij ik vertelde hoe ik mij voelde voor, tijdens en erna. Er werd nadien dieper ingegaan op de relatiewaarden die werden afgezet tegen de date.

Ik vond dat er twee wel waren vervuld, met name “jezelf kunnen zijn”. Op geen enkel moment had ik het gevoel dat ik een masker opzette en mijzelf probeerde beter voor te doen dan ik ben. Dus dat zat al goed. Ook het “tijd maken voor elkaar” zat goed aangezien we op een relatief korte termijn een datum en uur hebben kunnen afspreken. Binnen de week na het verzoek tot date, werd er een datum geprikt. De date an sich duurde zelfs iets te lang naar mijn zin. Op die vlakken zat alles dus redelijk snor.

Wat minder aanwezig was, was het “samen plezier maken”. Zoals reeds aangehaald, bleef het gesprek vaak op de vlakte en werden er al snel feiten afgevuurd zonder diepgang te maken. Zo bleven we een beetje aan de oppervlakte zodat we elkaar ook niet echt hebben leren kennen. Ik kan niet zeggen dat ik niet geprobeerd heb. Met een aantal diepgaandere vragen heb ik getracht om de persoon achter de feiten te pakken te krijgen, hetgeen mij jammer genoeg niet gelukt is.
Tijdens de sessie werd de relationele aantrekkingskracht niet beoordeeld aangezien een eerste date van een drietal uren te kort is om daar een uitspraak over te doen.
Al bij al was de date voor mij een positieve ervaring waarvan ik toch weer een aantal zaken opsteek.

Nadien hebben Nele en ik nog een paar oefeningen gedaan om mij in de toekomst te helpen om beter mijn grenzen aan te geven en om feedback te geven waar mensen iets mee zijn. Toegegeven, het zal voor mij in de toekomst moeilijk blijven om op een correcte manier feedback te geven maar ik heb nu wel het gevoel dat ik de middelen heb om hierop te oefenen.

Maarten