Een relatie of niet?

Een relatie of niet?

Aangezien de persoon waar ik mee aan het daten was weinig initiatief toonde, ging ik haar eind augustus een bericht sturen om mijn grenzen aan te geven. Zoals het zo vaak loopt, kreeg ik net op dat moment een bericht van haar. Ze nam initiatief (jawel!) om de volgende date vast te leggen.

Ondanks haar initiatief voelde ik nog steeds de behoefte om mijn grenzen aan te geven. Kwestie van mijn onzekerheid niet de bovenhand te laten halen en aan alles beginnen te twijfelen. Tijdens onze date heb ik haar gebrek aan initiatief bespreekbaar gemaakt. Uiteindelijk heb ik mijn gevoelens met haar gedeeld, met name de onzekerheid wegens de afgewezen kus en de vraag naar de toekomst. Indien zij enkel vriendschap ziet, stel ik mij de vraag of ik dat wel wil. Uiteindelijk heb ik duidelijk gesteld waar het mij om te doen is. Mijn doel is om uiteindelijk een relatie met haar op te bouwen, en niet enkel een vriendschapsband. Haar verleden liet haar toen nog niet toe om een duidelijk antwoord te formuleren.

Maar blijkbaar is ons contact toch belangrijk aangezien ze na ons gesprek meermaals zelf zaken voorstelde om samen te doen : gaan eten, naar de cinema gaan, een mooie wandeling maken, …..

Wat mij nog steeds bezig houdt, is de vraag waarom er nog steeds niet al te veel op relationeel gebied is gebeurd. Akkoord, ze heeft een verleden waar ze amper iets over kwijt wilt. Maar ik heb ook mijn grenzen qua “wachten”. Ik vrees dat ik recent op die grens gebotst ben. Vorig weekend zaten we samen in de zetel en betrapte ik mij op de gedachte dat ik hoopte dat ze niet lang zou blijven. Voor het eerst in maanden was ik mij enorm bewust van haar aanwezigheid in mijn persoonlijke bubbel. Ik kon alleen maar alternatieven verzinnen die leuker waren om alleen te doen dan samen in de zetel te zitten voor een (vriendschaps?)relatie die nergens heen gaat.

Nu is het aan mij om deze informatie te verwerken en een laatste maal een duidelijke boodschap mee te geven zodat ik eens en voor altijd weet : gaan we er voor of niet?

Maarten