Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

Ik bleef in de dagen en weken nadien maar twijfelen over wat ik aan moest vangen met mijn “eeuwigdurende” date. De contacten verder zetten, de stekker eruit trekken of mijn bezorgdheden bespreekbaar maken… In zulke situaties is het vaak moeilijk om jezelf te analyseren omdat je nu eenmaal niet objectief naar de feiten kan kijken. Daarom is het een enorme meerwaarde om beroep te kunnen doen op iemand die objectief is en kennis van zaken heeft. Daarom was het leuk dat Nele mij op een bepaald moment contacteerde om te informeren naar de stand van zaken. Na een lang en vooral eerlijk gesprek, kwamen we tot de conclusie dat de dates al lang gaande waren en dat het vreemd was dat er niets was gebeurd. Misschien was het wel tijd om mijn grenzen aan te geven en om haar te laten weten dat mijn interesse bekoeld was omwille van haar geslotenheid. Zonder de objectieve blik van Nele zou ik vermoedelijk nu nog aan het aanmodderen geweest zijn en vast zitten in mijn “eeuwigdurende” date waar niets mee gebeurde… Nochtans had Nele mij een paar maanden terug al gewaarschuwd dat dit zou gebeuren.

Uiteindelijk kreeg ik, na een periode van radiostilte, een bericht van mijn date waarin ze vroeg om nog eens af te spreken. Meteen dacht ik terug aan de uren die ze hier heeft doorgebracht en hoe oncomfortabel ik me de laatste keren voelde. Toen flitste door mijn hoofd : nee, dat kan ik niet toelaten. Ik hou er niet van om in onzekerheid te leven en al zeker niet van aan het lijntje gehouden te worden. Dus kan ik het ten aanzien van haar ook niet maken.

Op een zomeravond in augustus zaten we buiten op mijn terras. Dat was een van de eerste 5 dates, als ik mij goed herinner. Toen vertelde ik haar zeer duidelijk dat ik open stond voor een relatie, maar dat zij een manifest gebrek aan initiatief toonde en dat ze het zeer moeilijk vond om open kaart te spelen. Nooit zijn haar gevoelens ter sprake gekomen of zelfs maar de richting waar onze relatie (vriendschap of liefde) zou uitgaan. Daar, in augustus op mijn terras, heb ik haar duidelijk gemaakt dat als er lange tijd “niets” zou gebeuren dat er wel eens een moment zou kunnen komen waarop het voor mij te lang zou aanslepen.

Jammer genoeg was dat moment voor mij er eind november al gekomen. Het heeft mij geheel onverwachts in snelheid genomen. Op aanraden van Nele heb ik dan een bericht samengesteld om de boodschap duidelijk over te brengen op een manier waar zij iets mee was. Geen verwijten, maar vaststellingen. Zoals de vaststelling dat ze heel gesloten was over haar gevoelens waardoor het bij mij overkwam dat ze geen interesse had in een relatie.

Binnen het uur nadat ik haar het bericht had gestuurd om haar te herinneren aan ons gesprek van augustus, kreeg ik reactie. Blijkbaar zag zij het wel nog zitten, wat uiteraard zeer jammer is aangezien ze mij de indruk had gegeven dat er alleen maar vriendschap in zat.

Intussen hebben we besloten om niet meer af te spreken en sindsdien sta ik ook open voor andere contacten. Momenteel ben ik opnieuw aan het daten en hoop ik dat het dit keer wél succesvol wordt. Hoe dan ook blijft het daten en het leren kennen van mensen een traject vol met vallen en opstaan. If at first you don’t succeed, try, try again.

Maarten